Monitoringsysteem voor online toestemmingsbeheer voor websites en apps

Waarom heb je een platform voor toestemmingsbeheer nodig, als je de toestemming van je gebruikers al hebt verkregen? Simpel gezegd, het is een GDPR-vereiste.

In deze post leggen we uit wat de precieze vereisten zijn en hoe je het perfecte consent management monitoring systeem voor je website of app opzet.

Online consent management monitoring system for websites and apps

Waarom heb ik een bewakingssysteem voor toestemmingsbeheer nodig?

Zoals u wellicht weet, is toestemming een van de rechtsgrondslagen van de GDPR.

Omdat het zo’n belangrijke kwestie is, is het verplicht dat u een duidelijke administratie bijhoudt en dat u kunt aantonen dat de gebruiker toestemming heeft gegeven; in geval van problemen ligt de bewijslast bij de voor de verwerking verantwoordelijke, dus het bijhouden van een nauwkeurige administratie is van vitaal belang.

Wat moet een toestemmingsverklaring bevatten?

Helaas is het bijhouden van een spreadsheet met de namen van uw gebruikers en of er toestemming is gegeven niet voldoende.

Een conform dossier van toestemming moet het volgende bevatten:

• wie de toestemming heeft gegeven;
  • wanneer en hoe de toestemming van de individuele gebruiker is verkregen;
  • het formulier waarmee de toestemming werd verkregen op het moment van de verzameling;
  • welke voorwaarden en juridische documenten van toepassing waren op het moment dat de toestemming werd verkregen.

Op elk moment kunnen gegevensbeschermingsautoriteiten u vragen aan te tonen dat u rechtmatig toestemming hebt verzameld, dus het is beter het zekere voor het onzekere te nemen.

Voorbeeld van een controlesysteem voor online-toestemmingsbeheer

Er zijn online tools waarmee u de verzamelde toestemmingen automatisch kunt registreren.

Bijvoorbeeld, iubenda’s Toestemmingsoplossing integreert vlot met uw toestemmingsformulieren en synchroniseert met uw juridische documenten, zodat uw administratie steeds up-to-date is.

Hiermee kunt u ook de voorkeuren voor toestemming van elke gebruiker bijhouden, hun geschiedenis van toestemmingen, en het formulier dat de gebruiker werd gevraagd op het moment van de verzameling.

iubenda's Consent Database

Een online consent management monitoring systeem nodig voor website of app? Klik op onderstaande knop en probeer iubenda’s Consent Database (probeer het 14 dagen risicovrij)!

Leg uw toestemmingen vast met onze toestemmingsoplossing

Start het genereren van

iubenda

Cookie consent management for the ePrivacy, GDPR and CCPA