Let op: IAB TCF 2.2 uitgerold: Wat moet je weten

Het IAB Transparency and Consent Framework (TCF) is een verzameling technische specificaties en beleidsregels die uitgevers helpen bij het weergeven van advertenties op hun websites en hen helpen te voldoen aan de AVG en de ePrivacy-richtlijn.

❗️ De deadline voor het implementeren van de meest recente versie (2.2) is 20 november.

iubenda en TCF 2.2 – Wat je moet doen 🚀

iubenda voldoet als gecertificeerd Consent Management Platform volledig aan TCF 2.2. Hier is een korte tijdlijn met belangrijke datums:

📌 6 november 2023: Standaardwaarde voor tcfVersion in Privacy Controls and Cookie Solution verschuift naar 2.2. Als je na deze datum de voorkeur geeft aan de oudere 2.1 versie, dan moet je deze handmatig instellen.

📌 20 november 2023: Einde van de implementatieperiode. Hierna zullen signalen van TCF v. 2.1 niet meer geldig zijn. Gebruikers moeten overschakelen naar v. 2.2 voor geldige toestemmingen.

Zo schakel je IAB’s TCF 2.2 in met iubenda

Kies een van de twee onderstaande methoden om TCF v. 2.2 te activeren:

Methode 1: Gebruik iubenda’s Privacybeleid- en Cookiebeleid-generator (voorkeursmethode 🎖️):

• Ga naar je Dashboard: Klik op de site/app die je wilt bijwerken.
  • Selecteer eerst de TCF-gerelateerde leveranciers onder de diensten van de “Privacybeleid- en Cookiebeleid-generator“, onze scanner toont je deze (je kunt ze ook vinden in de categorie “Advertenties”).
  • TCF 2.2

• Ga daarna, naar de configurator voor de “Privacy Controls and Cookie Solution“. Activeer hier de tegel TCF (als deze nog niet is ingeschakeld).
  • Eenmaal geactiveerd klik je op “BEWERKEN” op de TCF tegel.
  • Kies de versie TCF v. 2.2 uit het keuzemenu.

💡 De Privacy Controls and Cookie Solution wordt automatisch bijgewerkt met elke toevoeging of verwijdering van een TCF-dienst in het Privacy- en Cookiebeleid. Vervolgens zal de Configurator het aantal toegevoegde leveranciers weergeven en zal de banner zijn weergave aanpassen, wat overeenkomstig effect heet op het TCF-paneel.

Heb je een andere methode nodig? Uitvouwen voor handmatig invoegen leveranciers ⬇️

Voor degenen die een handmatige instelling nodig hebben, kun je handmatig leveranciers-ID’s toevoegen.

• Ga naar je Dashboard: Klik op de site/app die je wilt bijwerken.
  • Selecteer de optie “Voer handmatig de lijst in met TCF-leveranciers die je wilt weergeven“.
  • Voer de specifieke leveranciers-ID’s in en scheid ze van elkaar met een komma.

Aanvullende opmerkingen

• Als je de oudere versie 2.1 gebruikt, stel deze dan handmatig in vóór 6 november 2023. Na 20 november 2023 zijn alleen toestemmingen via TCF v. 2.2 geldig.
  • De Privacy Controls and Cookie Solution wordt automatisch bijgewerkt wanneer je een TCF-dienst toevoegt of verwijdert.
  • Als TCF v2.2 geactiveerd is maar er worden geen TCF-leveranciers gevonden, geeft iubenda een waarschuwing weer.
  • Als je geen specifieke leveranciers selecteert, kan het zijn dat het systeem alle TCF-leveranciers weergeeft. Deze algemene weergave kan onbedoeld in strijd zijn met het TCF-beleid, dus wees voorzichtig en bewust in je selecties.
  • Gebruikers met een aangepaste bannertekst moeten zich houden aan de nieuwe TCF-richtlijnen. Neem voor tekstbegeleiding of verificatie op maat contact met ons op via info@iubenda.com