Consent Mode v2: Sådan integreres en Google-certificeret CMP i WordPress

Google Consent Mode v2 er ankommet! Den nye version af Consent Mode kommer med nye funktioner, der hjælper annoncører med at få bedre data fra deres kampagner uden at kompromittere brugernes privatliv. Men det er ikke det hele: Fra nu af anbefaler Google nemlig på det kraftigste, at man anvender ​​en Google-certificeret platform til administration af samtykker (CMP) i forbindelse med aktiveringen af Google Consent Mode v2,.

I denne vejledning forklarer vi, hvordan du integrerer en Google-certificeret CMP på en WordPress-hjemmeside – både manuelt og via en CMP-plugin til WordPress – herunder hvordan du aktiverer Google Consent Mode v2.

Hvordan opsætter og konfigurerer jeg Google Consent Mode i WordPress?

Før vi forklarer, hvordan du opsætter og konfigurerer Google Consent Mode i WordPress, er det vigtigt, at du forstår tre faktorer, der skal sikre vellykket implementering af Consent Mode:

• Du er annoncør og målretter dine annoncer mod brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og Storbritannien.
  • Du har allerede implementeret et samtykkebanner via en platform til administration af samtykke eller en intern løsning.
  • Du bruger Google Tags, Google Tag Manager eller Google Analytics.

Fra marts 2024 skal annoncører, der målretter deres annoncer mod EØS-brugere, aktivere Google Consent Mode v2. Brugere, som ikke har aktiveret Consent Mode, vil ikke kunne registrere nye EØS-brugere i deres målgrupper eller indsamle nye målinger.

Når det er sagt, har du to overordnede muligheder for at implementere Google Consent Mode v2 på din WordPress-hjemmeside: Du kan enten anvende en Google-certificeret CMP, eller du kan anvende en intern løsning med Google Tag Manager eller Google Tag. Lad os gennemgå dem enkeltvist.

Implementering af Google Consent Mode med partner-CMP (anbefalet løsning)

Dette er den anbefalede løsning fra Google, som netop skabte partnerprogrammet for at gøre det nemmere for annoncører at aktivere Consent Mode. En Google-certificeret CMP sikrer hurtigere og nemmere implementering samt adgang til den nødvendige tekniske support.

Den giver også mere fleksibilitet i fremtiden, idet opgraderinger vil ske automatisk eller kræve en begrænset indsats fra din side.

👉 For en detaljeret trin for trin-guide til, hvordan du integrerer en certificeret CMP og aktiverer Google Consent Mode, klik her.

Intern løsning (Google Tag Manager, Google Tags, Google Analytics)

Hvis du ikke ønsker at bruge en platform til administration af samtykke, kan du også implementere Google Consent Mode manuelt.

Du kan enten:

• Bruge Google Tag Manager og implementere Consent Mode med en skabelon.
  • Bruge Google Tags eller SDK og manuelt tilføje samtykkekoden til alle sider på din hjemmeside eller i din app.

Hvorfor har jeg brug for en Google-certificeret CMP?

Det er et krav fra Google. Tidligere, i maj 2023, annoncerede Google sin integration med IAB’s Transparency and Consent Framework, hvorefter det blev et krav, at alle udgivere, der viser annoncer i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og Storbritannien, bruger en certificeret CMP, der kan integreres med TCF.

Derudover vil annoncører, der målretter annoncer mod målgrupper i EØS, fra marts 2024 være forpligtet til at aktivere Google Consent Mode v2. Uden Consent Mode vil det ikke være muligt at registrere nye EØS-brugere i dine målgrupper eller indsamle nye målinger. Da Google Consent Mode er afhængig af samtykkedata til at styre adfærden af ​​Google-tags, anbefaler Google på det kraftigste, at man anvender ​​en partner-CMP.

🚀 iubenda er en Google-certificeret CMP og har været en betroet Google partner-CMP, som har understøttet Google Consent Mode i lang tid, før det nye krav blev indført.

Hvilken CMP-plugin er den bedste til WordPress?

Der findes mange CMP-plugins til WordPress, men iubendas er den mest komplette. Ud over at være en Google-certificeret CMP giver iubendas All-in-one Compliance – WordPress-plugin dig mulighed for i højere grad at opfylde dine juridiske forpligtelser. Med iubendas plugin kan du:

• Overholde de seneste krav fra Google såsom TCF-integration og understøttelse af Google Consent Mode.
  • Administrere alle krav til cookiesamtykke.
  • Føre optegnelser over samtykker til både cookies og markedsføringsaktiviteter.
  • Oprette alle dine juridiske dokumenter (privatlivspolitik, cookiepolitik, vilkår og betingelser).
  • Foretage en scanning for at tjekke din compliance-score og undgå at udsætte dig selv for unødvendige risici.

Vores plugin er tilgængelig på mere end otte sprog og opdateres, hver gang juridiske og tekniske krav ændres.

Hvordan bruger jeg en CMP i WordPress?

Det er nemt. De fleste almindeligt kendte CMP’er har WordPress-plugins. Du installerer og aktiverer den altså som med enhver anden plugin. Derefter justerer du CMP-indstillingerne, så de tilpasses de love, der gælder for dig.

Når CMP’en er installeret korrekt, blokeres cookies, der kører på din hjemmeside, som standard. Et cookiesamtykkebanner vises til dine brugere, første gang de besøger din hjemmeside. Her kan de angive, om de vil give deres samtykke til brug af cookies og til din indsamling af samtykkedata.

Hvis Google Consent Mode er aktiveret, får du også analyser og konverteringsmålinger baseret på brugerens samtykkevalg eller konverteringsmodellering.

Lad os gennemgå, hvordan du gør dette trin for trin ved hjælp af iubendas plugin.

Integration af en certificeret CMP og aktivering af Google Consent Mode

Hvordan du opsætter en CMP på din hjemmeside afhænger af, hvilken plugin du vælger. I eksemplet nedenfor hjælper vi dig igennem processen med iubendas certificerede CMP.

🚀 Hvis du har valgt iubendas CMP som din Google-certificerede CMP, så vil vi gerne ønske dig tillykke – du er i godt selskab! Over 400.000 hjemmesider bruger iubenda til at navigere i globale datalovgivninger.

Lad os nu springe videre til, hvordan du integrerer din CMP på en WordPress-hjemmeside, og hvordan du aktiverer Google Consent Mode.

1. Download vores WordPress-plugin, og aktivér den

Gå til WordPress plugin-biblioteket, download iubendas plugin, og aktivér den.

CMP-plugin til WordPress
  • Hvis du allerede er iubenda-bruger, skal du blot indsætte integreringskoden til Privacy Controls and Cookie Solution i det relevante afsnit, så vil vores plugin automatisk synkronisere dine produkter med din WordPress-hjemmeside.
Google-certificeret CMP til WordPress
  • Hvis du derimod bruger iubenda for første gang, skal du opsætte og konfigurere CMP’en og cookiesamtykkebanneret. Det er ret nemt: Du kan finde en trin for trin-vejledning her.

2. Aktivér understøttelse af Google Consent Mode

Nu er det tid til at aktivere understøttelse af Google Consent Mode. iubendas CMP tilbyder tre forskellige integrationsmetoder:

1. Automatisk blokering (foretrukken metode): Ved at aktivere automatisk blokering af cookiescripts aktiveres understøttelse af Google Consent Mode automatisk. Mere er der ikke i det!
  2. Google Tag Manager-skabelon Som CMP-partner tilbyder iubenda også en Google Tag Manager. Processen er ret enkel. Du skal blot tilføje skabelonen til din GTM-installation, konfigurere taggene og integrere den.
  3. Manuel tagging: Hvis du bruger det gamle iubenda Cookie Solution-script og dermed manuel tagging til forebyggende blokering, har du brug for ekstra kodning for at aktivere Google Consent Mode. Se trinene her.
Bemærk ⚠️

Google Consent Mode virker kun til Google-scripts. Hvis du også bruger andre analyser eller scripts (fx Facebook-pixlen), skal du stadig blokere dem, før brugerne giver deres samtykke. Men bare rolig – vores WordPress-plugin forenkler processen med forebyggende blokering.

3. Du er færdig!

Hvis du bruger vores CMP-plugin til WordPress, er du færdig – der er nemlig ikke flere trin i processen. Når indstillingerne er gemt, aktiverer plugin’en CMP og Google Consent Mode, og du vil begynde at modtage samtykkedata og indsigter.

Uden plugin’en vil det sidste trin være at indsætte integreringskoden til iubendas Privacy Controls and Cookie Solution i slutningen af ​​HEAD- tagget på dine hjemmesider.

iubenda: Google-certificeret CMP til WordPress

Det er vigtigere end nogensinde, at du har de rigtige værktøjer. iubenda har efterhånden været Google CMP Partner i noget tid, og vi overvåger og opdaterer konstant vores WordPress-plugin, så den er tilpasset til de seneste krav.

Vores Google-certificerede CMP forenkler samtykkemetoder og hjælper dig med at holde dig på den rigtige side af loven, samtidig med at du maksimerer ydeevnen på din WordPress-hjemmeside.

Prøv vores CMP-plugin til WordPress

Download den nu