iubenda’s Privacybeleid aan je website toevoegen: Insluiten van de tekst en API

Beschikbaar voor: Advanced plan en Ultimate plan

De optie om de tekst in te sluiten (Pro/Ultra Licentie vereist) zorgt ervoor dat je privacybeleid eruit ziet alsof het een onderdeel van je eigen website is. Op mobiele apps wordt standaard zowel de samengevatte versie (bovenaan) als de volledige versie (onderaan) getoond.

We bieden verschillende manieren aan waarop je het privacybeleid kunt insluiten (met of zonder stijl) in de body van een van je pagina’s. Je kan:

• Het JavaScript kopiëren en op je pagina plakken, of
  • Onze API aanroepen vanuit je backend.
Privacybeleid - Insluiten van de tekst

Opmerking: verwijder het vinkje bij het Samenvatting van het privacybeleid selectievakje om direct de volledige versie te tonen.

Let op

Als je html tags gebruikt om je basis URL te definiëren, denk er dan aan dat ook je anchor links naar de basis URL zullen verwijzen. Dit komt omdat hierdoor de ingestelde base URL als standaard wordt geforceerd, en de anchor links worden ingesteld als [base]#anchor in plaats van [current page]#anchor. Dit kan zorgen voor wat problemen met interne links wanneer je een privacybeleid integreert door het insluiten van de tekst. Om dit op te lossen, kun je of:

• de base tags verwijderen
  • verander de link van het anker in javascript
    bijvoorbeeld
    document.addEventListener("click", function(e) { if (e.target.tagName && e.target.tagName === 'A' && e.target.href.indexOf('#california_info') > -1) { window.open(window.location.href.split('#')[0] + '#california_info', '_self'); e.preventDefault(); } });
  • of gebruik een andere insluit methode.

JavaScript

Sluit de tekst in (met stijl)

Klik op de knop hieronder voor een voorbeeld. Je zult zien dat het document past op je pagina m.b.t. de grootte en tekststijl. Je kunt ook de HTML en CSS personaliseren zodat het document beter overeenkomt met je site/app.

Als je het vinkje bij “Samenvatting van het privacybeleid” verwijderd, zal direct de volledige versie van het privacybeleid weergegeven worden.

Sluit de tekst in (met stijl)
Privacybeleid

Sluit de tekst in (zonder stijl)

Door het selectievakje “Gewone HTML gebruiken zonder stijlen (enkel de juridische versie wordt weergegeven)” aan te vinken, wordt het document weergegeven zonder enige stijl.

Sluit de tekst in (zonder stijl)
Privacybeleid

API

Volledige privacybeleid versie insluiten

Dit zijn de beschikbare API URLs om de volledige versie van je privacybeleid in te sluiten vanuit je backend:

• https://www.iubenda.com/api/privacy-policy/:public_id
  • https://www.iubenda.com/api/privacy-policy/:public_id/only-legal
  • https://www.iubenda.com/api/privacy-policy/:public_id/no-markup

:public_id is het ID van je privacybeleid, dat je terugvindt bij de insluit opties van je privacybeleid.

De JSON API bevat niet de CSS die wel wordt geboden door het standaard privacybeleid van iubenda.

Voorbeeld

curl --include --request GET 'https://www.iubenda.com/api/privacy-policy/:public_id'

Antwoorden:

• Alles in orde, reactiestatus 200
    { :success => true, :content => "… privacy policy content …" }
  • Benodigde privacybeleid is niet gevonden, reactiestatus 404:
    { :success => false, :error => "Privacy Policy not found." }
  • Benodigde privacybeleid is niet Pro, reactiestatus 403:
    { :success => false, :error => "To access this privacy policy via API, convert it to Pro" }
  • Applicatiefout, reactiestatus 500:
    { :success => false, :error => "Application Error. Please contact info@iubenda.com for support" }

Alleen dynamische delen insluiten

Mocht je al een privacybeleid hebben en iubenda alleen maar willen gebruiken voor dynamische delen (bepalingen en diensten), kun je deze API URLs gebruiken.

Bepalingen en diensten:

• https://www.iubenda.com/api/privacy-policy/:public_id/section/data-processing-detailed-info/only-legal
  • https://www.iubenda.com/api/privacy-policy/:public_id/section/data-processing-detailed-info/no-markup

Gepersonaliseerde bepalingen en diensten:

• https://www.iubenda.com/api/privacy-policy/:public_id/section/further-data/only-legal
  • https://www.iubenda.com/api/privacy-policy/:public_id/section/further-data/no-markup

:public_id is het ID van je privacybeleid, dat je terugvindt bij de insluit opties van je privacybeleid.

Om je URLs te krijgen moet je Enkel dynamische delen insluiten aanvinken, dit selectievakje staat bij “Opties”:

Privacybeleid- en Cookiebeleid - Alleen dynamische delen insluiten
Let op

Het dienstengedeelte alleen is geen volledig privacybeleid: de wet heeft specifieke vereisten voor een privacybeleid, waaronder geldige identificatiegegevens en informatie over gebruikersrechten. Bekijk deze pagina Wat moet er in een privacybeleid staan om de basis elementen van een privacybeleid te weten te komen.

Andere insluit opties

Het privacybeleid van iubenda biedt twee andere integratiemogelijkheden:

Mocht je aanvullende vragen hebben over het insluiten van je privacybeleid op deze manier, aarzel dan niet om je vragen te posten op onssupport forum.